Als u de pech hebt om in een gebied te wonen met het ouderwetse gecombineerde rioolsysteem, dan weet u waarschijnlijk hoe lastig dat kan zijn. Dat komt omdat wanneer dat systeem verstopt raakt, het direct in uw huis of bedrijf kan overstromen. Als u een kelder heeft, kan dit zeer onaangename gevolgen hebben. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een riool te ontstoppen in Boskoop. De truc is te weten welke het beste werkt voor uw omstandigheden. Laten we eens kijken naar de drie meest voorkomende methodes:

Bel een loodgieter.

Bij een ernstige verstopping kan het nodig zijn een loodgieter te bellen om de riolering te ontstoppen. Loodgieters hebben allerlei gespecialiseerde gereedschappen, zoals wortelverwijderende slangen, vijzels en schoppen, die nuttig kunnen zijn bij het vrijmaken van een rioolleiding.

Ze kunnen ook machines gebruiken, zoals industriƫle stofzuigers en hydro-snakes, die u misschien niet tot uw beschikking heeft. Als u er alles aan gedaan hebt om de leiding zelf te ontstoppen, kan het zinvol zijn een loodgieter te bellen. U kunt een loodgieter bellen als u alles hebt gedaan om de leiding zelf te ontstoppen en u niet zeker weet wat u nu moet doen.

Probeer een chemische ontstopper.

Een chemische ontstopper kan effectief zijn bij het ontstoppen van een ondiepe rioolleiding, maar kan niet worden gebruikt voor een toilet. Een chemische ontstopper kan effectief zijn bij het ontstoppen van een ondiepe rioolleiding, maar kan niet op een toilet worden gebruikt.

Een chemische ontstopper is een chemische stof die reageert met de verstopping, waardoor deze wordt afgebroken zodat deze door de leiding kan stromen. Om een chemische ontstopper te gebruiken, steekt u hem eerst in de afvoer, gevolgd door een kleine hoeveelheid water. Zodra de chemische stof de tijd heeft gehad om de verstopping af te breken, gebruikt u een ontstopper om het water terug door de afvoer en door de leiding te persen.

Samenvatting.

Als u de pech heeft om in een gebied te wonen met een ouderwets gecombineerd rioolsysteem, weet u waarschijnlijk hoe lastig dat kan zijn. Dat komt omdat wanneer dat systeem verstopt raakt, het rechtstreeks uw huis of bedrijf binnen kan stromen.

Gelukkig zijn er genoeg manieren om een riool te ontstoppen. De truc is om te weten welke het beste werkt voor uw omstandigheden. Als u een ondiepe verstopping heeft, kunt u deze misschien verhelpen met een afvoerslang. U kunt ook een chemische ontstopper proberen, maar let erop dat deze niet op toiletten kan worden gebruikt. Als u er alles aan gedaan hebt om de leiding zelf te ontstoppen, kan het zinvol zijn een loodgieter te bellen.