Intercomsystemen bestaan meestal uit een zender en een ontvanger. De zender zendt de audiosignalen uit. De ontvanger demoduleert de signalen alvorens ze door te zenden. Het verschil tussen de zender en de ontvanger is dat de zender rechtstreeks naar de mens zendt en de ontvanger naar een specifieke ontvanger zendt. In de party line intercomsystemen is de zender gewoonlijk een digitale audiorecorder, microfoontransceiver of digitale audioconnector.

Alle microfoons die in dergelijke systemen worden gebruikt, zijn bedraad. Het voordeel van de bedrade microfoonsystemen is dat ze betrouwbaar en stevig zijn. Dit is duurzamer dan de draadloze microfoons. Voordat u voor de draadloze microfoons gaat, moet u de werkvolgorde van de snoeren controleren. Als u een bedraad microfoonsysteem gebruikt, moeten de kabels vooraf gekrompen zijn met groene inkt.

Er zijn 3 soorten intercomsystemen:

 Intercom Systeem

Hoe gebruikt u de intercoms?

De intercoms zijn voor gebruik in kantoren en gebouwen van maximaal vijf verdiepingen hoog. De belangrijkste toestellen hiervan zijn de twee microfoons en het schakelbord met veertien kanalen. Het schakelbord bestuurt de rekken van de intercoms. De intercoms worden gebruikt door het personeel om aan de dienst te melden waar de indringers of de liefdadigheidszaken zich bevinden.

Sommige van de beheerde intercomsystemen maken gebruik van repeater-bellen om de dekking van het alarm te vergroten. De repeater bellen wisselen snel tussen de luidsprekers in de hoofdruimte en de alarmen in de operatiezone. Op deze manier wordt de dekking van het gevaar in de twee zones vergroot. Intercom Systeem

De belangrijkste reden voor de opkomst van de beheerde intercomsystemen is de behoefte aan goedkope en duurzame technologie, om het hoofd te kunnen bieden aan hoge niveaus van elektrostatisch en mechanisch lawaai. Dit zijn de systemen die worden gebruikt om de waarschuwingen van de politie of de brandweer door te geven in verband met een inbraak of het ontstaan van een brand.

Het onderhoud op afstand van de systemen wordt beheerd door de alarmcontrollers van de dienst. Het wordt gevoed door de batterij met behulp van twee AA's. De levensduur van deze batterij kan tot acht uur aan een stuk meegaan. De etageschakelborden van het gebouw zijn rechtstreeks aangesloten op de alarmcentrales. De service van de schakelborden is verspreid over het hele gebouw. Op deze manier wordt het hele gebouw voorzien van één intercomsysteem. Er is ook een Check In en Check Out Point, dat het "alles veilig"-signaal geeft aan de operator.

Meestal gaat het zo; de klant installeert de afdekking en de batterij in het intercomsysteem en na een paar dagen ontstaan er problemen met de levensduur van de batterij of het ontstaan van bugs die de werking verstoren. Aangezien de batterij ofwel een stand-by functie heeft of kan worden verlengd door de oplaadbare batterij, kan voor beide opties worden gekozen.

Kortom, de installatie van een batterij gevoed intercom systeem kan worden uitgevoerd door de professionele tegen een betaalbare prijs. Als u werkt met een beperkt budget, vergeet dan niet dat u de installatiediensten altijd kunt uitbesteden aan een gekwalificeerde expert.