zakenmensen discussie adviseur concept - bedrijfsadvies stockfoto's en -beelden

New York English rekruteerde me juist omdat ik 10 jaar ervaring had op het gebied van printen in New York. Ik besloot toen dat het gemak van thuiswerken, geboden door thuiswerken, essentieel zou zijn om mijn doelen te bereiken.

Ik overwoog deze stap te nemen in plaats van mijn vriend die interesse had getoond in myobb Fine Art prints. Ik wist dat het geven van een workshop mijn beste toekomst zou zijn.

Dus bracht ik mijn vriend vermenigvuldigd met een paar uur, wij tweeën stortten onze jarenlange ervaring uit. Ik leg mijn workshopmateriaal opzij, visa versa. Ik citeer mijn tijdskosten om het op te zetten, tien procent, wat uitkomt op het huidige bedrag. Dit was eenvoudig in harde en financiële zin. Maar wat nog belangrijker is, is dat ik een coachingprogramma heb gemaakt, mijn workshop zou een seminar zijn over een equalimeterperspectief op het bedrijfsleven. Deze tip "reed" en promootte mijn activiteiten in Breda. Ik werd zelfs gepubliceerd in het weekblad thebreda en zelfs in een paar andere lokale pers. Ook al had ik zelf niets om klanten aan te bieden, ik heb de workshop-ervaring van mijn vriend gebruikt om ze les te geven, om de waarde die ik uit de workshop kreeg te vergroten.

Mensen beschrijven een van de mooie dingen waar mijn vrouw me aan herinnerde. Er was zelfs een incident waar ze me over vertelde toen haar secretaresse haar vertelde dat ze belde om me wat goudmonsters aan te bieden om me erdoorheen te krijgen. Toen ze haar voor het eerst vroeg, zei ze dat ze het zou gaan ophalen.

Ik werd verhuurd aan een tijdschrift om wat tips te schrijven over web- en internetstrategieën die mensen kunnen gebruiken met behulp van mentale telstrategieën. Het was een halfuur rijden naar de bank, dus ik gaf het pand op.

Terug in het busje stond er zoveel op ons te wachten, had een pakketje van ongeveer 4 boodschappen te doen.

Mijn vrouw haalde ons allemaal in, en we gingen naar het DHL-kantoor, waar ze je pakketje namen en het aan je deur afleverden, en er was nu een veel oudere collega. Ze zag de dozen met boeken en maakte een beetje een oud verhaal over hoe ze net hetzelfde had gedaan. Er was nu geen snelle route om de kar aan te melden… en toen mijn opening…

In kicker moesten we beslissen hoe snel de facturering zou worden voltooid, omdat we niet echt wisten waar het zou eindigen, maar het punt is dat ik het niet goed had kunnen beslissen als ik geen kaart of een raster, en dit was een levensveranderend, financieel advies. Plus / het uitspreken ervan had zeer riskant kunnen zijn. Al met al kan er veel veranderen, in hoeveelheden tijdens dit plan, toch stonden we keurig op tijd op. Het incident heeft veel van mijn goede energie en gezondheid gekost.

pas wist ik dat ik een afspraak moest maken met de dokter om hem te overtuigen om het eerste staaltje te bekijken. Ik maakte me klaar en ging. Mijn dierbare vrouw was net zo opgewonden als zij en zij, "dacht het verkeerde nieuws erover", dus snelde ze erheen om er binnen enkele minuten naartoe te rijden. Al snel wisten we dat de goederen binnen een week zouden aankomen. Er kwam echter niemand langs om het op te halen.

Mijn aandeel in het verhaal was dat ik moest raden wat mijn vrouw ertoe zou brengen om de receptioniste van de dokter aan te vallen zodat ze terug zouden willen gaan en ons naar haar toe zouden brengen. Alsof er andere Joe's op dat kantoor waren die zoveel aandacht nodig hadden. Ik slaagde er echter in om mijn doel te bereiken en ging weg en het maakte een enorm verschil.

Dit is een methode om zakelijke coaching te delen. Maar er is er ook nog een. Als ik rondkijk bij bedrijven die het dichtst bij zijn waar ik ben, gebruik ik een zin van één of twee regels, samen met mijn visitekaartje. Als ik een goed zakelijk idee tegenkom, een heel ander idee, het opvallende, een idee dat meer waarde voor mij heeft, geef ik het gewoon door.

Degene die ik vooral gebruik, is het zien van enkele promotieboekjes van de afzender van het pausmeesterseminar Warm unsafeosc traint Matthew partnervrouwen. Hij zet het op tafel, ik blader het af en pak het zodat ik het aan een collega kan doorgeven. Geef het dan gewoon aan mijn collega als een veel betere verkorte versie van degene die ik zojuist heb afgedrukt.

Het geheim dat ze hebben gevonden, is dat ze een kinderversie hebben van wat ik op een kaart van Canada heb gekrabbeld.

Dus het gaat naar buiten. Als ik mijn eigen direct mail doe, is mijn handschrift niet zo smerig aan de randen. Mijn boodschap komt dus bij veel meer mensen terecht.

Een andere vriend van mij die een advertentie had met een winkel ertussenin, zette het water uit. Dus zijn klanten dronken koffie, zetten de koffie en dronken die.